Logga in

Events

  • No Events

Vädret på Valsta

To display a chart, please install "WP Business Intelligence Lite" plugin

Om oss

Hallstahammars Modellflygklubb, eller ”KFUK-KFUM Modellflygklubb” som den officiellt heter hos KFUM, startade så tidigt som 1939. Det är lite oklart exakt när, men vi brukar hålla ett firande under september där både bil- och flygfolk samlas för att prata och köra/flyga
med sina modeller.

Valstafältet består idag av ett gräsfält på c:a 15000m² för rc-flyg och helikoptrar samt en väl utbyggd offroad-bana för rc-bilar i skalorna 1:16 – 1:10, 1:8 går att köra men banan är lite liten för dessa bilar. Nytt för 2013 är att vi har ritat upp en mindre driftingbana på den asfaltsplätt som ligger i anslutning till flygfältet, det får tills vidare brukas i samråd med eventuella flygare som är på plats.

Bildelen i klubben är ganska ny jämfört med klubbens ålder. Det som idag kallas Hallon Raceway började sin bana mot dagens utseende en junidag 2006, då några av klubbens eldsjälar lade ner en massa arbete på att lägga grunden för det som finns idag. Lite bilder av banans utbyggnad genom åren finns bland gallerierna.

På måndagskvällar mellan 18.00 och 19.30 så har vi ungdomsverksamhet.
Under sommarhalvåret är vi ute på Valsta-fältet när vädret så tillåter, under vinterhalvåret är aktiviteten något lägre så då brukar vi träffas ungefär varannan vecka nere i klubblokalen.

Valsta-fältet


GPS koordinater: 59 36.1473’N, 16 16.4624’E.
Flygfoto 2013
Flygfoto över fältet och ”Hallon Raceway”.

Klubblokalen
Svenskbygatan 5
73431 HALLSTAHAMMAR