Logga in

Events

  • No Events

Inköp

På den här sidan ska jag försöka få fram både direktlänkar till vettiga saker som kan vara bra att ha som nybörjare. För de mer tekniska detaljer så räknar jag med att du redan läst tips-sidan om bilar. Att notera är att de produktlänkar jag gör är till en slumpvis vald butik, vissa produkter (speciellt de dyrare bilarna) finns i flera butiker så är det bara köpa där det känns bäst. Det kommer att komma en sida längre fram med mängder av butiker som vi rekommenderar.

Först lite snabb ordlista när det gäller paketen:
RTR – Ready To Run; Komplett paket, det som brukar behöva köpas till är batterier till bil och sändare samt laddare. Detta är det vettigaste för en nybörjare, men kolla extra vad som behöver köpas till. Ibland följer det med batteri samt en billigare laddare, dessa laddare brukar då ta väldigt lång tid på sig att ladda så vi rekommenderar ändå att man köper en riktig laddare vid sidan av.
ARR – Almost Ready to Run; Här varierar det kraftigt vad som saknas, ibland är det bara sändare (och mottagare) som saknas och ibland är det bara ett rullande chassi (dvs helt utan motor och annan elektronik). Här är det alltså väldigt noga att kolla vad som saknas.
Byggsats – Som det står, bilen kommer helt i delar och är i de flesta fall endast bil så all elektronik måste köpas separat. Rekommenderas för den som direkt vill lära sig hur allt sitter ihop, men man bör ha viss ”skruv-vana” innan man ger sig på ett sådan här paket.

De paket jag kommer länka till är nästan uteslutande RTR, men kommer ändå ange både typ av paket samt sändare på alla länkar. Jag även valt att enbart länka till bilar i skala 1:10 då dessa är mest lämpade för nybörjare (och vår bana). Jag har försökt sortera mer eller mindre i prisordning inom varje kategori med det billigaste paketet överst. Kategorierna i sig är ej ordnade i prisordning.

Traxxas-bilarna är nu länkade till grossisten, då länkarna inte fungerade.
Värt att notera är att Traxxas VXL-modeller nu mer kommer utan Batteri och Laddare, och dom har en TSM-mottagare, så man har en form av anti-sladd funktion (0-100% hjälpmedel).

———–
Bilar – 2WD Buggy/truggy, borstade
LRP S10 Twister – RTR, 2.4GHz
Traxxas Bandit XL-5 – RTR, 2.4GHz
Traxxas Rustler XL-5 – RTR, 2.4GHz

Bilar – 2WD Buggy/truggy, borstlösa
Traxxas Bandit VXL – RTR, 2.4GHz
Traxxas Rustler VXL – RTR, 2.4GHz

Bilar – 4WD Buggy/Truggy, borstade
HSP XSTR – RTR, 2.4GHz
HSP Tribeshead – RTR, 2.4GHz
LRP S10 Blast BX – RTR, 2.4GHz

Bilar – 4WD Buggy/Truggy, borstlösa
Reely Rhino II BL – RTR, 2.4GHz

Bilar – RWD Short Course, borstade
Traxxas Slash 2WD XL-5 – RTR, 2.4GHz

Bilar – RWD Short Course, borstlösa
Traxxas Slash 2WD VXL- RTR, 2.4GHz

Bilar – 4WD Short Course, borstade
LRP S10 Blast SC – RTR, 2.4GHz

Bilar – 4WD Short Course, borstlösa
Traxxas Slash 4×4 VXL – RTR, 2.4GHz

Laddare – NiMH
Laddpaket 3000mAh & Peakladdare

Laddare – LiPo (dessa klarar även NiMH)