Logga in

Events

73års-jubileum 8/9 -12

Nu är det ett par dagar sedan vi firade att klubben funnits ännu ett år, vi är alltså uppe i hela 73 år(!) nu.
Precis som på de tidigare träffarna i år så var vädret lite lätt ostadigt dagarna innan träffen men på själva dagen så visade sig vädret från sin bättre sida, iaf de första 5 timmarna för sedan kom Tor på besök med dunder och brak.

Rent generellt så var det en lyckad träff och folk verkade trivas, det var iaf fullt med bilar (skala 1:1 alltså ;-)) precis överallt till den grad att en del parkerade ute på västeråsvägen.
Hamburgare åts det massor av, grus sprättes för fullt ute på Hallon Raceway samt ett och annat plan var uppe och flög trots den något oberäkneliga vinden.

Vi har (senast jag tittade) inte hunnit få upp några bilder här på hemsidan från träffen men det bör komma inom kort hoppas jag, så att ni som inte var där ser vad ni missade och ser till att komma på våra träffar nästa år 😉

Justja, att jag sa rent generellt där en bit upp var för att det tyvärr uppstod en del orosmoln. Två saker som jag hörde om var:
– Vissa flygare hade inte tagit till sig vart man fick och (framförallt) inte fick flyga, detta ordnades så vitt jag vet med ett påpekande. Detta har stundtals under året varit ett problem även utanför träffar och kan i värsta fall sluta med att vi blir vräkta från fältet som Dennis skrev tidigare i somras: Det är FÖRBJUDET att flyga över vägen och husen!!
– Vissa bilförare var ute och for på flygfältet trots klara order om att det var förbjudet, vilket tyvärr i slutändan fick till följd att ett flygplan skadades. Till skillnad från ovanstående så är detta ett rent internt problem och har vad jag vet inte varit ett problem tidigare. Vad vi ska göra i förlängningen om folk inte respekterar en så (för mig) självklar regel som ”Flygfältet är till för flyg, bilkörning är förbjuden!” vet jag inte.

Framför allt dessa två saker måste vi på framtida träffar bli hårdare på, självklart måste vi också se till att få ut informationen bättre men vi måste även i högre grad se till att det efterföljs eventuellt med avhysning från området som sista utväg. Det vore ju ytterst tråkigt om det skulle behöva gå så långt, men om vi ska kunna ha sådana här träffar så måste de få regler som finns efterföljas för att alla ska trivas.
Utöver ovan nämnda så finns det en del andra saker som vi måste börja bli hårdare på t.ex. åldersgräns för de inne på banan (bilvändare m.fl.) och bilkörning på parkeringen/depåområdet (här är jag själv lite skyldig vet jag med mig).
Nu har det än så länge inte hänt några olyckor vare sig med yngre som vänder bilar eller att någon parkerad bil blivit skadad (iaf inte som jag vet) av en rc-bil på parkeringen, men när/om det händer så är det ju väldigt onödigt när vi officiellt har en åldersgräns för banområdet (10 år) samt förbud mot körning på parkeringen och i depåområdet.

Nåja, om man bortser från det tråkiga och att vi framöver måste skriva folk på näsan med sådant som borde vara självklart så var det i vanlig ordning en lyckad träff med en massa trevligt folk 🙂

Det som nu väntar för bildelen är en del hemliga projekt med Hallon inför nästa säsong, när dessa saker (nej, vi säger inte vad) händer och om det innebär att Hallon stängs för säsongen kommer mer information om senare.

Tack för ordet!

/Daniel

PS. Tack än en gång Jimmy för (till en början) den lilla pinnen som var enda som felades min ”nya” leksak 😉

En kommentar till 73års-jubileum 8/9 -12

Lämna ett svar